Більше половини українців не працюють за фахом

Більше половини українців не працюють за фахом

Більше половини українців працюють не за фахом. А кожен третій змінив професію відразу по закінченню вузу. Серед тих, хто пішов працювати за фахом і залишився в професії, тільки третина відповіли, що задоволені своєю роботою.

Кожен десятий українець працював за фахом нетривалий час після закінчення вузу, але незабаром змінив професію. Кожен третій вибрав інший напрямок відразу ж після завершення навчання.

Серед тих, хто працює за фахом, найбільше юристів, фінансистів і медиків. Також отримане освіта стала в нагоді тим, хто вивчав менеджмент. Рідше йдуть працювати за фахом експерти з природничих і гуманітарних наук, ще рідше - педагоги. І якщо в перших двох випадках мова йде скоріше про низьку затребуваності фахівців на ринку, то у випадку з освітянами головною причиною часто є низький рівень зарплат і престиж професії.

Серед тих, хто пішов працювати за фахом і залишився в професії, тільки третина відповіли, що задоволені своєю роботою. Згідно з даними опитування, найбільше задоволені роботою маркетологи, а найчастіше шкодують про вибір професії медпрацівники.

Незважаючи на низьку задоволеність половина респондентів відповіли, що збираються працювати за фахом і в подальшому. Трохи менше половини будуть діяти по ситуації. І тільки четверо зі ста мають намір змінити рід діяльності. Згідно з опитуванням, найбільше серед них медиків і педагогів.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад