Для чого писати резюме

Ви - студент п'ятого курсу. Попереду - захист дипломного проекту, а за ним вільне від лекцій, заліків та іспитів життя. І перша справжня робота. Чим зацікавити роботодавця, коли в руках тільки диплом про вищу освіту? Як справити враження?

Під час влаштування на роботу випускники повинні донести до роботодавця всі свої здібності, знання та практичні навички і переконати його в тому, що без них він багато чого втратить. Здійснити це можливо через мережу кадрових агентств по найму робочої сили, або самостійно, розсилаючи свої "Резюме" (коротку характеристику про себе) по підприємствах та в організації різної форми власності.

Однак написати своє "Резюме" так, щоб на нього звернули увагу, а не поклали "під сукно", досить складно. Досвід показує, що при написанні його необхідно дотримуватись певних вимог, основні з яких приведено нижче.

У дитинстві нас часто запитували: "Ким ти хочеш бути?" Зазвичай дітлахи дуже впевнено відповідають, ким хочуть стати в майбутньому. Проте лише одиниці втілюють свої мрії в життя. Комусь вибрали професію батьки, хтось шукав інститут поближче до домівки, хтось поступив "за компанію" з друзями. Студентські роки пролетіли, і знову настав час вибору: де і ким працювати?

Рекрутери підтвердять, що диплом - це свого роду перепустка на ринок праці, але не більше. Вища освіта сама собою зрозумілий атрибут, як володіння іноземною мовою та комп'ютером.

Профприналежність визначає стаж, якого у молодого спеціаліста немає. І ніхто не гарантує, що з фінансовою освітою вас охоче візьмуть до банку, а "корочка" маркетолога відчинить двері у відділ досліджень ринку. У жодному випадку.

Молодий спеціаліст - це, швидше, працівник широкого профілю, чия кваліфікація ще нічим не підтверджена. його мінус - влаштуватися на роботу складно, з іншого боку - безперечний плюс. Він можете пропонувати свою кандидатуру практично до будь-якої компанії!

На сьогодні працевлаштування випускників здійснюється по замовленнях підприємств та організацій, але остаточне рішення про прийняття на роботу залишається за роботодавцем. Тому першочергового значення набуває наявність у нього якомога більшої інформації про молодого спеціаліста. Основним джерелом такої інформації, в першу чергу, має бути сам студент, як особа, яка безпосередньо в цьому зацікавлена.

Тому при першому знайомстві з роботодавцем ваше "Резюме", надаючи інформацію про вас, як особистість, про ваші досягнення, знання та практичні навички, набуті під час навчання в університеті, допоможе йому зробити правильний висновок про вас, як людину і фахівця, а також здійснити вибір серед інших претендентів на вашу користь.

Тож ваша доля у ваших руках! Прикладіть максимум зусиль для вдалого майбутнього працевлаштування- основи подальшого життя.

всі матеріали

Нагору Назад