Українці не задоволені своєю зарплатою

Українці  не задоволені своєю зарплатою

Незалежно від ситуації в економіці і на ринку праці співробітники покидають компанію з двох причин: невідповідність очікувань в оплаті праці (45%) і відсутність перспектив професійного розвитку (42%). При цьому рішення про зміну роботи дуже часто приймалося кандидатами змушене, через скорочення або згортання бізнесу роботодавця (частка таких працівників в Україні склала 15%). 

Також на рішення співробітника покинути компанію впливають виконання нецікавих завдань і функцій, бажання поміняти сферу / галузь, несприятлива атмосфера в колективі, нестабільне положення компанії на ринку і постійні переробки.

Опитування показало, що велика частина респондентів працює в одній компанії 1-2 роки (37%). Лояльними однієї і тієї ж компанії більш ніж 5 років є найменше число опитаних (13%).

Тенденція говорить про рішучість кандидатів міняти роботу, у разі якщо на поточному місці вони стикаються з дуже неприйнятними для нього умовами перебування в компанії. Про це свідчить також досить висока частка респондентів, що затрималися на останньому місці роботи не більше 1 року (24%).

У 2008-2009 році ринок праці залишався ринком диктату роботодавця. Однак за попередній 2010 намітилася тенденція, згідно з якою саме кандидат вибирає з кількох пропозицій роботодавців. При пошуку роботи більшість шукачів в 2010 році отримували від двох до трьох пропозицій одночасно.

Дослідження проводилося у грудні 2010-січні 2011 серед 2372 працівників національних та іноземних компаній в Україні в більше 30 містах України. Більшість респондентів склали менеджери середньої ланки і фахівці (40% і 34% відповідно). При цьому найбільш значна частка взяли участь в опитуванні - співробітники відділів продажів, а також фінансових відділів / бухгалтерії, маркетингу / реклами / PR - 19%, 13% і 9% опитаних відповідно. Співвідношення чоловіків і жінок в опитуванні - 54% і 46% відповідно.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад