Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків займеться працевлаштуванням колишніх військовослужбовців

Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків займеться працевлаштуванням колишніх військовослужбовців

За підтримкою Укрморрічфлоту Інспекція з питань підготовки та дипломування моряків розробила ряд заходів, які забезпечать працевлаштування військовослужбовців, звільнених з військової служби в запас. 
Зараз планується створити робочу групу в складі представників Міністерства оборони, Міністерства освіти та науки, молоді та спорту України, Державного агентства рибного господарства України, Центра підготовки й атестації плавскладу Севастопольського національного технічного університету, Інспекції з питань підготовки та дипломування моряків, яка підготує проект постанови Кабінету міністрів України про внесення змін і доповнень у постанову Кабінету Міністрів України від 15.01.05 № 38 «Про затвердження Положення про порядок присвоєння звань особам командного складу морських суден».

Крім того, буде підготовлене звернення на адресу Міністерства освіти та науки України про внесення змін до переліку вищих навчальних закладів, що здійснюють підготовку осіб командного складу морських суден, з метою залишити в переліку ті вищі навчальні заклади, які будуть займатися адаптацією військовослужбовців, звільнених з військової служби в запас, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Відповідні рішення були прийняті на розширеній нараді на тему «Адаптація військовослужбовців, звільнених з військової служби в запас, які закінчили військово-морські навчальні заклади: проблеми та шляхи їхнього вирішення», що пройшла в Києві. У нараді брали участь представники Інспекції, вищих навчальних закладів, Міністерства оборони України, Головної державної інспекції України з безпеки судноплавства, Державного агентства рибного господарства України, Інспекції безпеки мореплавання командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України та військовослужбовці, звільнені в запас.

Учасники наради надали високу оцінку ініціативам Укрморрічфлоту й Інспекції, а також запропонованим шляхам вирішення проблеми адаптації військовослужбовців, звільнених з військової служби в запас.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад