Профспілки пікетують раду через трудовий кодекс: "він зробить з українців кріпаків"

Профспілки пікетують раду через трудовий кодекс:

Як передає кореспондент агентства, з такою вимогою у понеділок вранці вийшли представники цих організацій на нечисленний пікет перед будівлею верховної ради, в якій буде проведено погоджувальну раду керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

"новий трудовий кодекс, який був підготовлений без узгодження з профспілками, перетворює всіх працівників україни в кріпаків", - сказав в ході акції представник "демократичних профспілок україни" дмитро філіпчук.
в україні з'явиться новий трудовий кодекс

за його словами, пікет біля верховної ради в понеділок – це попереджувальне захід: "основний акцент буде зроблено 11 травня".

за словами д. філіпчука новий трудовий кодекс, який планує ухвалити верховна рада, збільшує робочий час до 12 годин в день, дозволяє звільняти одиноких матерів на таких же підставах, як і звичайних працівників.

за його словами, роботодавець в односторонньому порядку може приймати будь-який нормативний акт, який повинен буде виконувати працівник.

учасники пікету скандують: "ні новому трудовому кодексу".
порядок звільнення згідно проекту трудового кодексу

як зазначається у розданому журналістам прес-релізі, комітет з питань зайнятості, соціальної політики та пенсійного забезпечення верховної ради при підготовці нового трудового кодексу не врахував зауважень незалежних профспілок.

на думку учасників пікету, в редакції нового трудового кодексу суперечить конституції україни та міжнародно-правовим зобов'язанням україни у сфері трудових стандартів.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад