Банкіри: багато хто намагався заробити на сьогоднішньому зльоті курсу долара

Торгівля йшла щосили: обсяг доларових угод виріс зі вчорашніх $ 181,8 млн. До $ 296,98 млн. Продавці активізувалися через подорожчання валюти, що сталося з ранку.

«Ринок відкрився в рамках 25,90-25,92 грн ./$, але дуже скоро намітився дисбаланс між попитом і валютним пропозицією, що призвело до зростання котирувань. Близько 11:40 вони піднялися до 25,92-25,95 грн ./$, а до полудня досягли 25,95-25,98 грн ./$. Після цього повиходили багато банків, але міжбанк продовжив зростання і до обіду досяг 25,97-26,01 грн ./$ », - зазначила UBR.ua заступник директора департаменту казначейства Піреус Банку Анна Волуйчак.

Невеликий відкат долара до вечора стався вже на зниженні активності покупців. Саме під них сьогодні працював весь ринок після курсового стрибка.

«Після підвищення доларових котирувань на торгах з'явилося багато необов'язковою до продажу виручки. Навіть кредити брали, щоб сьогодні вигідно продати валюту, а після відкупитися за нижчими цінами », - пояснив Юрій Гриненко.

З числа найбільш активних продавців долара сьогодні виділяли Приватбанк, ПУМБ і Банк Кредит Дніпро, а з покупців - Райффайзен Банк Аваль, Креді Агріколь Банк і Укргазбанк.

«Ринок різко відскочив від нижньої межі, раніше встановленого торгового діапазону 25,90-26,10 грн ./$, і, можливо, спробує протестувати його верхню межу. Потрібно трохи більше часу, щоб зрозуміти природу цього руху і, відповідно, робити висновки про подальшу динаміку курсу », - оцінив для UBR.ua ситуацію заступник директора департаменту казначейства і міжнародного бізнесу Банку Південний Олег Ропяк.

Після зростання курсу фінансисти допускають появу завтра відкладеного попиту на валюту.

 

«У міру подорожчання долара, швидше за все, знімалися заявки на його покупку. Але не думаю, що в великому обсязі, тому на завтра перенесеться трохи придбань. Так що зростання котирувань на міжбанку не очікую. Вважаю, вони залишаться в рамках 25,95-25,99 грн ./$ », - спрогнозував Юрій Гриненко.

«Безготівкові котирування в районі 26,0 грн ./$ на сьогоднішній день є адекватними поточної економічної ситуації. Тому коливання в межах цієї цифри +/- 10 копійок - зовсім не критичні і ситуативні », - сказав UBR.ua директор казначейства Банку Кредит Дніпро Олег Курінний.

Він досить спокійно оцінив передумови до розгойдування валютного ринку.

«Фактори, здатні надавати лише психологічний вплив на курсоформірованіе (в тому числі і результати форуму Україна-ЄС, і політичні хвилювання), на гривню реального тиску не чинили. Нацвалюта практично повністю звільнилася з-під залежності неринкових чинників і в подібних випадках реагує тільки на форс-мажори », - впевнений Курінний.

Готівкова валюта в обмінниках 13 липня подорожчала на 3 копійки. Найдешевший долар в обмінниках небанківських фінустанов можна було знайти по 25,95 грн ./$.

Банки ж не продавали людям долар дешевше 25,99 грн ./$ (Експрес-банк), а середній цінник знаходився в діапазоні 26,0-26,05 грн ./$. У ньому працювало багато банків: Банк Глобус, Сбербанк, Альфа-Банк, УкрСиббанк та ін.

 

Не бракувало й пропозицій по 26,10-26,15 грн ./$: ПУМБ, БТА Банк, Ощадбанк, Приватбанк

Викуповували долар у людей в рамках 25,65-25,96 грн ./$.

З самого на 3 копійки курс долара виріс і на чорному ринку - до 25,91-25,99 грн ./$, після чого до обіду відбулася невелика корекція - до 25,93-25,99 грн ./$, а до вечора закріпилося подорожчання на рівні 25,95-26,01 грн ./$.

http://ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад