25% жителів Євросоюзу незадоволені своєю роботою

25% жителів Євросоюзу незадоволені своєю роботою

Про це свідчать результати опитування 13 тис. жителів ЄС, проведеного соціологічною службою Eurobarometer. Найбільш незадоволеними європейцями виявилися англійці та французи.

У середньому ж 23% жителів Євросоюзу незадоволені своєю теперішньою посадою. Відсоток вищий за середній серед незадоволених показали й італійці - вони з 25% посіли сьоме місце серед незадоволених європейців. Трохи менше роздратованих живе у Фінляндії, Австрії, Німеччині та Словаччині, де кількість задоволених роботою досягає 80%. Найбільш щасливими працівниками виявилися датчани (92%) і кіпріоти, де лише 6% жителів набридла їхня робота.

Серед всіх європейців найбільш задоволені своєю роботою ті, хто займають високі посади. Серед топ-менеджерів частка задоволеності від виконання своїх професійних обов'язків досягає 85%. Це ж стосується й забезпечених з дитинства людей. Вони в більшому ступені почувають гармонію зі своєю професією й з тим, що потрібно щодня по роботі виконувати. Навпроти, найбільш незадоволені своєю роботою ті, хто займаються ручною працею, і найбідніші верстви населення.

Експерти зазначили, що існує залежність і від віку співробітників. Наприклад, третина працівників, яким ще не виповнилося 24 роки, стверджують, що їхня робота не відповідає отриманій ними освіті. Однак їхня частка зменшується в міру того, як респонденти стають старшими. Наприклад, серед 25-39-річних незадоволених лише 26%. А серед тих, кому за 55, лише 19% опитаних заявили, що їм не подобається робота. «Можливо, люди поступово упокорюються з тим, що їм пропонує життя, і перестають сподіватися одержати від нього щось більше», - пояснюють цей феномен соціологи.

Крім того, дослідники прагнули з'ясувати, чи відповідає, на думку європейців, виконана робота винагороді за неї. За цим параметром Північна Європа знову продемонструвала гарні результати. У середньому ж кожний п'ятий стверджує, що не одержує достатньої винагороди (у тому числі й просто схвалення) за те, що він робить на роботі. Особливо це помітно в Румунії й Угорщині, де незадоволених зарплатою - 30%. У Франції та Словенії цей показник склав 26%.

Найбільш задоволеними зарплатою знову виявилися кіпріоти (93%), шведи (92%) і датчани (91%).

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад