Знай наших

Знай наших

Інноваційність
Завдяки високому рівню освіти та підприємницьких здібностей нового покоління українських бізнесменів Україна багато років поспіль входить до Топ-50 інноваційних економік світу за версією Bloomberg. Цього року вона посіла загальне 46-е місце, а також 4-е місце за ефективністю вищої освіти. За кількістю ІТ-спеціалістів Україна четверта у світі після США, Індії та Росії.
Найдинамічніші
32 українські компанії потрапили до відомого європейського рейтингу найдинамічніших компаній Inc. 5000 Europe 2018, який враховує зростання доходів за останні три роки. Чотири з них входять до Топ-500 і зросли більш ніж на 1000%. Це ТОВ «Юджин» (3395%), «Трейд Коммодіті» (1495%), «Сталекс Профі» (1355%) та Український Винний дім «Фотісаль» (1049%).
Метали і металопродукція
Торік Україна збільшила валютну виручку від експорту чорних металів до $8,666 млрд, або на 19,6% порівняно з показником 2016 р. ($7,247 млрд). Як повідомляє Державна фіскальна служба, частка чорних металів у валютних доходах країни від експорту складає 20,03%. Також повідомляється, що валютна виручка від експорту металовиробів торік збільшилася на 30% – до $896,7 млн – і склала 2,07% в загальному обсягу експорту країни.
Агросектор
За даними митної статистики, у 2017 р. обсяг зовнішньої торгівлі українських аграрних компаній склав $22,2 млрд, і порівняно з показником 2016 р. збільшився на 14%. Обсяг експорту аграрної продукції у 4 рази перевищує обсяг імпорту. До трійки товарів – лідерів українського аграрного експорту 2017 р. увійшли: соняшникова олія (24% у загальному експорті), кукурудза (17%) та пшениця (15%).
Частка українських компаній у світовому виробництві соняшникової олії становить 34%, а частка у світовому експорті – близько 57%. За 2016/17 маркетинговий рік українські підприємства експортували 5,84 млн т олії, що на 30,4% більше, ніж попереднього року.
ІТ-лідери
Цьогоріч 18 українських ІТ-компаній увійшли до списку Global Outsourcing 100 – найкращих постачальників аутсорсингових послуг у світі за версією IAOP. З минулого року в рейтингу залишились SoftServe, Eleks, N-iX, Ciklum, EPAM, Sigma Software, Luxoft, Miratech, Softjourn, Softengi, TEAM International, Program-Ace. До них доєдналися шість нових компаній: AMC Bridge, Innovecs, Intellias, Infopulse, Itera, Artezio.
Рекорди фінансування
Абсолютним рекордсменом у залученні інвестицій серед українських стартапів став безкоштовний додаток з перевірки граматики та стилістики Grammarly, який у травні 2017 р. залучив $110 млн від американських венчурних фондів General Catalyst, IVP і Spark Capital. Додаток обслуговує близько 7 млн користувачів. Його завантажили понад 10 млн разів з Chrome Web Store. Штаб-квартира компанії знаходиться у Сан-Франциско, офіси є в Києві та Нью-Йорку.
Оpensource-рішення для хостингу git-репозиторіїв дозволило GitLab залучити близько $40 млн від GV, August Capital, Khosla Ventures і Y Combinator. Рішенням вже скористалися близько 100 тис. компаній, серед яких NASA, Intel і Uber. Штаб-квартира компанії знаходиться в Сан- Франциско.
DMarket, перший глобальний блокчейн-майданчик для розробників, геймерів та підприємців, що реалізують ігровий контент, у серпні 2017 р. залучив $11,5 млн на ICO.
Стартапи
Премію Golden Kitty Awards 2017 від сервісу пошуку стартапів Product Hunt отримали чотири українські стартапи. Три з них здобули золоті медалі у своїх номінаціях, ще один виборов «бронзу»:
Setapp – альтернативна крамниця перевіреного та вибраного програмного забезпечення для macOS від компанії MacPaw – перемогла у номінації «Найкращий споживчий продукт року».
Patentbot – перший у світі бот-реєстратор, що дозволяє зареєструвати торгову марку і оплатити цю послугу за 15 хвилин просто у Facebook Messenger, – став лідером серед ботів.
Petcube Bites – інтерактивна іграшка-годівничка для дистанційного догляду за домашніми тваринами – посіла перше місце в номінації «Найдивніший продукт року», випередивши двократного переможця цієї номінації The Boring Company Ілона Маска. 2014 р. Petcube було визнано кращим hardware-стартапом у Європі на конкурсі The Europas.
Crello від Depositphotos – онлайн-редактор, який дозволяє безкоштовно створювати різноманітний графічний контент, – посів третє місце у номінації «Дизайнерський інструмент року».
https://business.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад