В Україні стабілізувався ринок праці вперше з 2013 року

В Україні стабілізувався ринок праці вперше з 2013 року

"Зростання ВВП в І кварталі склало 3,1% порівняно з І кварталом минулого року. Кількість вакансій у базі даних служби зайнятості збільшилася на 8% до 616 тисяч одиниць. Кількість працевлаштованих за сприяння державної служби зайнятості становила 428 тисяч осіб. При цьому, 47% з них були працевлаштовані оперативно до надання статусу безробітного", - ідеться в повідомленні.

Відомо, що рівень безробіття знизився до 9,7%, а кількість робітників зросла до 16 мільйонів чоловік.

Однією із основних проблем називають професійно-кваліфікаційний дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили.

"Зокрема, 70% - випускники освітніх закладів здобувають вищу освіту, 30% - професійну. Хоча в Європі показники протилежні. Як наслідок, в окремих містах серед зареєстрованих безробітних понад 80% мають вищу освіту", - додали в службі.

У службі зайнятості підкреслили, що частка безробітних з вищою освітою в Одесі складає 89%, Києві - 87%, Львові - 85%, Харкові - 82%, Дніпрі - 80%.

Також негативним фактором на ринку праці є невисокий рівень заробітної плати у порівнянні із країнами ЄС, що стимулює проблему трудової міграції.

Раніше "Прямий" повідомляв, що у травні цього року в Україні зафіксовано найнижчий рівень безробіття з початку року. Згідно даних Державної служби статистики, офіційно безробітними вважалися 1,2% від усього населення працездатного віку.

Вакансії Державної служби зайнятості: директор школи - 220 тисяч гривень, учитель - 110 тисяч гривень.

https://prm.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад