П’ять неочевидних помилок при пошуку роботи

П’ять неочевидних помилок при пошуку роботи

Є претенденти, чиї резюме розміщені на робочих сайтах. Причому, деякі працюють, періодично змінюють роботодавця, знову і знову розміщують своє резюме. Але пропозиції їм не надходять, і пошук роботи перетворюється у тривалий процес.
У чому ж причина? Пропонуємо розглянути п'ять типових помилок, які заважають пошуку.
1. Емоційне виснаження
Емоційне виснаження і згаслий погляд – це складний стан претендента. Немає моральних і фізичних сил, при цьому є зобов'язання – і пошук роботи необхідний, в такому стані це дуже важко. Свою втому здобувач як би не старався, на інтерв'ю сховати не зможе. Немає блиску в очах і енергія на мінімумі – такий стан відчутний навіть під час телефонної розмови.
Рішення: звичайно, до цього стану себе краще не доводити, але ситуації бувають різні. Якщо такий стан вже настав – в ідеалі взяти час для відновлення, хоча б два-три тижні і перепочити, переключитися. Зі згаслим поглядом дуже важко продати себе роботодавцю, передається відчуття безвиході.
2. Невдала самопрезентація
Перед інтерв'ю необхідно мати чітке розуміння, що ви хочете про себе транслювати. Найчастіше здобувачі багато працюють, виконують величезну кількість завдань, а як доходить справа до співбесіди – не можуть презентувати свій досвід.
Рішення: заздалегідь потренуйтеся. Напишіть невелике есе про свій діловий досвід – де працювали, чому навчилися, які у вас результати, що виходить найкраще. Повинен вийти не сухий переказ резюме, а жива мова професіонала.
Також рекомендуємо утриматися від деяких речей:
-  Недоречні поглиблення в спогади, опис курйозних випадків. На інтерв'ю краще уникати слів-паразитів, вигуків і непрофесійного сленгу.
 -  Невтішно відгукуватися про свого попереднього роботодавця не варто. Краще розцінювати попередній досвід як щось корисне для вашої кар'єри.
 -   Постарайтеся не хвилюватися – це часто псує мову і враження про вас. Співбесіда – це всього лише ділова зустріч, нічого фатального в можливій відмові немає.
3. Невідповідність зовнішнього вигляду і корпоративної культури
Для деяких сфер татуювання або пірсинг можуть бути перешкодою при влаштуванні на роботу. Якщо ви шукаєте роботу в банківській сфері, то ваш зовнішній вигляд буде грати певну роль на співбесіді. У банках існують внутрішні положення про зовнішній вигляд, з якими ознайомлюються і підписують при прийомі на роботу.
Рішення: важливо розуміти, в якій сфері ви хочете працювати і які правила дрес-коду там прийняті. Звичайно, ви не повинні повністю міняти гардероб або видаляти татуювання, якщо не хочете цього. Можливо, вам просто потрібно знайти іншу сферу або компанію, де корпоративна культура вас прийме.
4. Компрометуючий аккаунт у соціальних мережах
Рекрутери і роботодавці часто аналізують акаунти кандидатів. Це відмінний спосіб зрозуміти, наскільки відкрито людина готова говорити про своє особисте життя, чим захоплюється, як спілкується в мережі з іншими людьми. Ця інформація може стати вирішальною для роботодавця.
Рішення: контролюйте зміст ваших соцмереж. Найважливіше – краще не публікувати нічого компрометуючого і некоректного. І буде чудово, якщо частина контенту ваших акаунтів присвячена робочим питанням – це показує вашу зацікавленість у професії.
5. Часта зміна роботи
Багато роботодавців приділяють велику увагу тривалості роботи на одному місці. Якщо співробітник працює у кожній компанії не довше трьох місяців – це може бентежити більшість роботодавців. Тоді вони свідомо припускають, що співробітник може затриматися виключно на період випробувального терміну.
Рішення: заздалегідь продумайте, як будете розповідати на співбесіді про причини вашої мінливості в роботі. Скарги на роботодавця краще залишити при собі. Краще піднесіть свої пошуки, як бажання знайти комфортну компанію для розвитку – і підкресліть, що ви дуже хочете залишитися в новому проекті надовго.
https://hrliga.com/



За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад