Робота вдома! За і ...

Робота вдома! За і ...

Бізнес на дому стрімко набуває популярності. Інтернет і мобільний зв'язок допомагають економити на транспорті і особистому часі. 

Головною передумовою домашнього бізнесу є ідея: на чому саме заробляти. Як підказує практика, найбільш успішним домашнім бізнесом стає той, що виріс із хобі. Прикладом може служити розведення акваріумних рибок на продаж, розпис гіпсових статуеток, виготовлення м'яких іграшок або hand-made біжутерії. У цьому випадку саме головне - щоб ваші вироби були якісними і оригінальними. Адже саме неповторність привертає увагу потенційних покупців. Якщо живете в заміському будинку і маєте підсобне приміщення, то прибутковим може виявитися такий домашній бізнес, як вирощування грибів або міні-коптильня. Щоправда, цей вид домашнього бізнесу вимагає для початку капіталовкладень до 5 тисяч доларів на закупівлю техніки, обладнання приміщення. Запорукою успіху буде першочергове налагодження збуту вашої продукції через дрібні магазини чи супермаркети. 

Диплом не стане зайвим

Також вигідно заробляти вдома можна маючи освіту бухгалтера, з дому вести справу відразу декількох дрібних підприємців, або перекладача, який перекладає спеціалізовані тексти для замовника, або ж складача текстів, який буде друкувати на домашньому комп'ютері присланий замовником матеріал. Також будинку працюють багато перукарі і фахівці з манікюру. Зараз носити нарощені нігті надзвичайно модно. Це усвідомила Наталія Маслова і почала власну справу з нарощування манікюру вдома і займається цим вже шість років. Вже має свою клієнтську базу і має заробіток набагато більше, ніж офіційна середньомісячна зарплата. "Я не встаю з будильником, як усі - підриваються і біжать, не виспавшись. Я прокидаюся - і можу привести себе в порядок. І вже доброю можу піти до клієнта додому або зустріти його вдома у себе. Головне, я багато часу приділяю своїй дитині - забираю зі школи, відводжу. Для родини, для жінки це дуже важливо. І заробіток - я ні перед ким не звітую ", - розповідає Маслова.

Втім, є й особливості такого бізнесу, каже майстриня з манікюру. Потрібно весь час вчитися, слідкувати за модними тенденціями, і самої виглядати презентабельно, і йти до клієнтів за любої погоди з великою сумкою інструментів. Проте Наталя не скаржиться, адже домашній бізнес приносить їй задоволення, і вона вже подумує про розширення.

Інтернет - головний роботодавець

Сучасні засоби комунікації, перш за все - інтернет, дають необмежені можливості для заробітку не виходячи з дому. Зараз багато молодих заробляють на власних інтернет-щоденниках. Куди ще простіше - пишеш на своїй веб-сторінці власні спостереження, роздуми, спілкуєшся з друзями, викладаєш фото або музику, обговорюєш її з інтеренет-користувачами - і заробляєш на цьому. Але перед цим необхідно зареєструватися на спеціальному сайті, який буде "чіпляти" на вашому блозі рекламу, і гроші самі будуть капати в ваш гаманець пропорційно тому, скільки відвідувачів зацікавилися повідомленнями.

Окрема історія - це заробіток на інтернет-магазині. Стартовий капітал тут потрібен лише на створення сайту і його розкручування, все інше - "справа техніки": приймаєш дзвінки від покупців, замовляєш товар у виробників, пересилати його кур'єром замовнику - і отримуєш гроші. Бізнес рентабельний і необтяжливий.

Постійний стрес

Особливо багато так заробляють українські мами, які в декретній відпустці доглядають за дітьми і не можуть зайвий раз відлучитися з дому. Ольга Гаврош - одна з них. Народивши дитину, жінка вирішила реалізуватися вдома і почала інтернет-магазин з продажу контактних лінз. Переваги домашнього бізнесу очевидні, але тут є і свої недоліки, розповідає Ольга. "Мінуси в тому, що ти постійно в процесі роботи. Коли з дітьми ввечері хочеш відпочити, то не можеш розслабитися і думаєш, щоб щось підправити на сайті, або повинен відповідати на дзвінки покупців. Вільного часу обмаль і ти в постійному стресі" , - нарікає вона.

10% від заробітку жінка платить адміністратору свого сайту, який займається технічною частиною і "розкручує" її інтеренет-магазин. Втім всі витрати швидко повертаються, відзначає Ольга Гаврош.

Крім того, Інтернет просто рясніє сайтами-інкубаторами ідей для домашнього бізнесу. Так що головне - знайти себе, хотіти щось зробити і реалізовувати це.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад