Відпустка може нашкодити?!

Відпустка може нашкодити?!

Як показало дослідження порталу Superjob, стан «після відпустки» залежить не тільки від тривалості й інтенсивності вашого відпочинку, проте... і від вашої професії. Опитавши фахівців з різних сфер, соціологи склали своєрідний рейтинг професій, представникам яких легше та важче повертатися з відпустки.

Отже, найбільш сприйнятливими до стресу після відпустки виявилися економісти (про це доповіли 45% з них), PR-менеджери (43%) і працівники кадрової сфери (38%). Четвертий рядок рейтингу зайняли викладачі (37%), що й не дивно, якщо врахувати, що відпустка в них триває, як правило, близько 2 місяців. За цей час люди встигають просто відвикнути від роботи, але, у той же час, через велике емоційне та фізичне стомлення скорочення відпустки для них небажано.

Трохи більше, ніж в 30% випадків, стресу після відпустки піддаються журналісти, дизайнери, менеджери з роботи з клієнтами та менеджери з логістики. Дещо легше переживають короткочасний відпочинок офісні співробітники, такі як юристи, секретарі, бухгалтери й аналітики (по 32%). 27% психологів - які, здавалося б, повинні знати про методи боротьби зі стресом все - також повертаються до робочого ритму аж ніяк не без ускладнень.

Менеджери із закупівель і продажів, всупереч поширеній думці, виявилися в нижній частині рейтингу: серед них на стрес після відпустки скаржаться лише 27 і 26% відповідно. Відкривають останню п'ятірку лікарі (24%) і інженери (21%). Замикають список, як не дивно, керівники різного рівня (20%), системні адміністратори (20%) і програмісти (18%). Для останніх дозвілля найчастіше настільки схоже на робочу діяльність, що, у загальному-то, ніякої трудової "акліматизації" у них немає. Те ж стосується директорів і інших топ-менеджерів: під час відпустки вони постійно "тримають руку на пульсі" і настільки звикли працювати без перерв, що теж не відчувають стрес.

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад