Відкрити бізнес в Україні стане легше

Відкрити бізнес в Україні стане легше

Кабінет Міністрів України розглянув комплексний законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження принципу державної реєстрації юридичних осіб на підставі модельного статуту", який найближчим часом буде внесений на розгляд парламенту. Про це повідомив перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Вадим Копилов. 

Як повідомили в прес-службі Мінекономрозвитку, цим проектом пропонується надати суб'єктам господарювання можливість почати свою діяльність на підставі модельного статуту, який буде регламентувати їх правовий статус, права та обов'язки, а також буде регулювати відносини, пов'язані зі створенням, керуванням і господарською діяльністю таких осіб .

За словами В. Копилова, згідно з чинною на сьогодні системі, потрібно підготувати установчі документи та здійснити їх державну реєстрацію. А цей законопроект пропонує надати можливість реєструватися і господарювати на підставі модельного статуту, який не є установчим документом, а буде затверджуватися Кабінетом Міністрів. 

В. Копилов відзначив, що цей законопроект є продовженням роботи з дерегуляції економічної діяльності в Україні.

Джерело: Український Бізнес Ресурс

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку


Нагору Назад