Як знайти ідеальну роботу?

Знайти ідеальну роботу - це насправді не важко, головне слухати себе і рішуче прямувати до своєї цілі.
Далі наводимо декілька порад, за допомогою яких, ви з легкістю отримаєте ту роботу, про яку мрієте:
1. Вивчайте себе
Це найголовніше вимога. У 90 % випадків, люди не задоволені своєю роботою тому, що це просто не їх заняття. Фінансисту ніколи не зрозуміти всю красу археологічної діяльності, і, відповідно, навпаки. Тому найголовніше, що ви повинні зрозуміти - це чого ж ви хочете від роботи, і якими навичками володієте. Людині, яка не може і не вміє знаходити швидкий контакт з незнайомими людьми не варто йти трудитися менеджером з продажу. І це зовсім не означає, що ця людина погана або недотепа, цілком імовірно, що вона може виявитися відмінним програмістом, але для початку повинна усвідомити особливості своєї особистості і вже виходячи з них шукати своє покликання.
2. Ваша робота повинна приносити вам радість
А що ще може приносити задоволення і постійно надихати на нові професійні подвиги, що не власне хобі? Ви любите вишукувати цікаву інформацію, писати статті і публікувати їх у своєму особистому блозі ? Так чому ж ви все ще зареєструвалися на біржі копірайтерів? Подумайте про те, що найуспішніші проекти ставали такими, завдяки особистій зацікавленості їхніх творців. Карл Девід Андерсон ніколи б не відкрив позитрон і не одержав би нобелівську премію, якби не любив фізику. Суміщайте приємне з корисним і ви точно досягнете успіху.
3. Нікого не слухайте
А буває і так, що людина вже чимось дуже сильно захоплений і мріє побудувати кар'єру в цій області, але під впливом друзів, батьків або ЗМІ відмовляється від своєї затії. "Це не прибутково", "це не перспективно ", "це не престижно ", чує він з усіх боків і йде працювати якимось супервайзером (нічого не маю проти них, я для прикладу). Але добитися успіху і заробляти хороші гроші можна, працюючи в будь-якій сфері. Не вірите? Поцікавтеся, скільки заробляє професійний сантехнік і ви дуже сильно здивуєтеся.
4. Контролюйте свої емоції
До речі кажучи, багато людей не люблять свою роботу зовсім не через службових обов'язків, а через супутні негативних емоцій. Занадто нервовий шеф, відсутність паркування, занадто нервові колеги і навіть елементарна відсутність кондиціонера здатні отруїти смак навіть самого улюбленого виду діяльності. У цьому випадку, вам варто або навчитися контролювати свої емоції, або змінити компанію.
5. Не бійтесь ризикувати
Страх зміни виду діяльності і нової професії здатний поглинути і задушити в зародку будь-який такий намір. "А раптом у мене не вийде?", - кажете ви собі і в понеділок знову йдете на нецікаву роботу, але, як говорить відома приказка "хто не ризикує - той не п'є шампанського". Ви ніколи не дізнаєтеся - вийде у вас чи ні, якщо не спробуєте! Не бійтеся змін, у крайньому випадку все можна повернути назад, зате тільки уявіть, що ви будете займатися дійсно улюбленою справою.
Щасти Вам у пошуку роботи своєї мрії!

www.businessua.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад