Що робити, якщо вас перевантажують роботою

Постійно перепрацьовуєте? Не встигаєте закінчити одну справу, як на вас валяться ще дві? Повертаєтеся додому абсолютно вичавленими? Знайомий багатьом робочий ритм. Давайте спробуємо його виправити.
Роботодавці завжди хочуть, щоб співробітники виконували якнайбільше роботи. І зрозуміти їх можна. Але як пояснити, що ви сильно перевантажені? Та так пояснити, щоб домогтися свого, а не втратити роботу. Work.ua підготував 5 порад, як правильно поговорити з керівництвом з цього приводу.
Керівництво не завжди знає про ваше навантаження
Керівник вашого відділу або напрямку не зможе допомогти, якщо не буде знати про існування проблеми. Поширена помилка - бути впевненим, що начальство знає наскільки вам важко, і як ви втомлюєтеся, виконуючи наявні і знову покладені на вас обов'язки. Найбільше про деталі своєї роботи знаєте саме ви. Тому поки ви не озвучите проблему, про НЕЇ не знатимуть.
Розкажіть начальству про ситуацію
Поговоріть з керівником про ваше навантаження. Поясніть, чому з часом воно так підвищилося. Наприклад, на вас поклали обов'язки звілтьненого співробітника, і так і не зняли. Обсяги робіт з деякими клієнтами збільшилися з певних причин тощо. Про всі факти та нюанси ви знаєте як ніхто інший.
Запропонуйте варіанти
Щоб знайти рішення проблеми важливо не тільки її озвучити, але і запропонувати варіанти її вирішення. Як краще розподілити деякі обов'язки? Які завдання можна відкласти на час? Уявіть, як знайти вихід, наскільки це здійснимо та розкажіть про них.
Знаходьте компроміси
Якщо керівництво буде чинити опір або не діяти, то слід наполягти на своєму і переконати його разом знайти компроміс. Донесіть думку про те, що кожна робота повинна бути виконана добре, адже тільки такий результат піде на користь компанії. А якщо у працівників не вистачає часу виконати її на вищому рівні, то потрібно розподілити завдання. Ви в одній команді і у вас одні цілі. Тому в складних ситуаціях потрібно діяти і вирішувати проблеми разом.
Дотримуйтесь балансу
Якщо ви працюєте над двома завданнями одночасно, і вони повністю займають ваш час, а за обрії з'являється третє, то від чогось доведеться відмовитися. Поясніть начальству, що одну з задач потрібно буде відкласти на якийсь час. Визначте пріоритет кожної з них, опишіть етапи робіт і їх тривалість. Не можна порушувати баланс і сподіватися, що це не вплине на якість. Але ви, як виконавець, можете надати достовірні факти і спрогнозувати результат. Хороший керівник знає, які цілі переслідує компанія. І якщо ви дійсно перевантажені, то піде вам на зустріч, щоб підвищити якість виконуваної роботи.

www.ubr.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад