Інфографічне резюме

Шукачів роботи не перестає хвилювати проблема як звернути увагу роботодавців на своє резюме. У цій статті поговоримо про нову можливість під назвою "інфографічне резюме", а також обговоримо питання, кому варто його складати, а кому ні.
Інфографічне резюме у нас в країні з'явилися відносно нещодавно і досі їх складання не носить масовий характер. Якщо вірити рекрутерам, то на сьогодні таких екземплярів трапляється лише 1 - 2 на тисячу класичних резюме. Як і все нове, ця тенденція прийшла до нас із заходу, правда, на відміну від нас, там кількість резюме складених у стилі інфографіки доходить до 30%. Давайте спробуємо розібратися в питанні, чи варто таким чином складати резюме рядовому шукачеві роботи.
З одного боку це дійсно незвичайне резюме, що рясніє графіками, діаграмами і малюнками, яке однозначно приверне до себе увагу, з іншого - на догоду ефектності і зовнішньому вигляду з резюме зникає частина його інформативної складової, такої як обов'язки на попередніх місцях роботи, сфера діяльності компаній, а іноді і взагалі навіть назви організацій, де працював претендент. Крім того, рекрутери скаржаться, що на перегляд такого резюме йде 10 - 15 хвилин їх дорогоцінного часу, в той час як з класичним вони в середньому справляються за 1 хвилину. Отже, з цих причин більшість рекрутерів є противниками таких оригінальних примірників.
Хочемо також звернути вашу увагу, що якщо таке резюме склав кандидат на посаду дизайнера, архітектора, художника або інша творча особистість, то це цілком нормально і зрозуміло. З іншого боку якщо таке резюме прийде, наприклад, від кандидата на посаду бухгалтера або інженера - це однозначно призведе до зворотного ефекту від бажаного. Рідко який рекрутер буде серйозно розглядати такого претендента.
Іноді резюме в стилі інфографіки може "спрацювати" у студентів, випускників або інших фахівців без досвіду роботи. Своїм яскравим дизайном воно ніби "приховує" відсутність досвіду і каже про свого автора як про креативну особистість.
Трохи раніше складання інфографічного резюме говорило також про глибоке знання дизайнерських програм, але сьогодні існує декілька он-лайн сервісів (ще далеко не всі це знають), які дозволяють створити резюме в стилі інфографіки будь-якій людині, навіть такій, яка абсолютно не володіє знанням графічних сервісів. Це наприклад: resumup.com, kartatalanta.ru тощо. Це означає, що незабаром істотно зросте кількість інфографічних резюме, але їх складання швидше буде мінусом для їхніх авторів ніж плюсом в процесі пошуку роботи.
Якщо, незважаючи на всі аргументи наведені вище ви все ж вирішили скласти своє резюме за допомогою інфографіки, щоб ​​звернути на себе увагу рекрутерів, радимо вам складати два резюме. Одне класичне для максимальної інформативності, інше інфографічне з метою виділиться серед інших шукачів роботи. У такому випадку витрачений на складання цих резюме час має швидко "окупитися" його автору.

www.worknew.info

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад