Чи можна працевлаштуватися недосвідченому?

Деякі солідні компанії набирають молодих співробітників з метою навчити персонал «під себе». Для цього розробляють спеціальні програми входження в професію, проводять навчання, знайомлять з корпоративною культурою.
Проте здебільшого претендентів без практики та стажу за фахом все-таки не беруть на роботу. Що робити в цьому випадку?
По-перше, не сприймайте близько до серця будь-яку таку відмову роботодавця. Досвід - справа наживна, і кожна людина колись починає його здобувати.
По-друге, визначте джерела пошуку. Підійдуть газетні оголошення, Інтернет-сайти з працевлаштування, допомога друзів і знайомих і , звичайно, центр зайнятості. Не занадто гарні для цієї мети рекрутингові та кадрові агентства - зазвичай ці компанії набирають досвідчених, висококваліфікованих фахівців.
По-третє, потрібно проаналізувати, яка робота є на ринку праці, і зіставити свої бажання з існуючими вакансіями. Варто трохи знизити свої первинні очікування (поки ви недосвідчені, на солідну заробітну плату розраховувати не доводиться, і це потрібно сприйняти спокійно). Не варто сподіватися одержати гарну посаду із солідним заробітком при мінімальних вимогах роботодавця, зазначених в оголошенні. Швидше за все, відправившись на співбесіду, ви познайомитеся з представниками мережного маркетингу.
На які посади можна претендувати, не маючи досвіду роботи? Стабільно затребувані агенти з нерухомості, а також страхові агенти. Потрібні підсобні робітники, різнороби, вантажники. Без стажу за фахом вас можуть взяти на роботу продавцем, лаборантом, секретарем, приймальником замовлень, адміністратором, диспетчером тощо.

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад