Як стати супер-співробітником

Скільки часу ви НЕ просуваєтесь кар'єрними сходами, а тільки мрієте про статус героя дня (місяця, кварталу, п'ятирічки)? Давненько? Тоді візьміть до відома наші поради про те, як стати більш продуктивним і успішним співробітником.
Вимірюйте не зусилля, а результати
Ви, звичайно, знаєте цю цитату, давно блукаючу в соцмережах: «Працювати треба не 8 годин на день, а головою». Трохи цинічно по відношенню до людей-трудівників, які в кожну задачу вкладають багато сил і сумлінності, але все-таки. Неможливо робити все, і тим більше - робити все однаково добре.
Фільтруйте завдання - які з них більш, а які менш важливі? (Все не можуть бути однаково важливими). Пріоритетним приділяйте більше сил і часу. Менш пріоритетним - приділяйте мінімум або взагалі забудьте про них, якщо в загальну скарбничку ефективності вони принесуть крихти.
На нарадах говорите першим або останнім
Це простий психологічний прийом. Завжди краще запам'ятовується те, що відбувалося на початку і в кінці. Зрозуміло, мається на увазі, що озвучувати має сенс варті ідеї, підкріплені аргументами.
Створюйте в розкладі «повітряні бульбашки»
Тобто порожній простір. Запас. Нехай у вашому розкладі на день буде хоча б година-півтори запасного часу. Ви зможете його використовувати або для відпочинку, або для підтягування хвостів. У підсумку, ваша продуктивність підросте на кілька пунктів.
Відзначайте успіхи інших людей
Справжні лідери не упиваються своїми власними успіхами. Радість перемоги вони ділять з колегами. Відзначайте успіхи інших людей, віддавайте їм данину поваги, робіть компліменти тим, хто вас оточує в робочому просторі. Тепло, яке ми віддаємо у зовнішній світ, до нас повертається з відсотками.
Не зациклюйтеся на роботі
Це парадоксально, але це так. Процвітають люди, у яких є інші інтереси, крім роботи. Цікаві захоплення, спілкування, різноманітність активностей роблять нас різнобічними і гармонійними. Завдяки цьому ми і в роботі стаємо більш продуктивними.

www.blog.trud.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад