Як влаштуватися на роботу без досвіду?

Сьогодні молодим фахівцям знайти роботу інколи непросто. Тим більше якщо ви без досвіду роботи й лише збираєтеся осягнути всю красу трудових буднів. Про роботу варто замислюватися раніше, коли ви ще студент. Тут-то дуже важливо розумно та грамотно підійти до питання свого першого працевлаштування.
З чого почати?
Спочатку оберіть вид діяльності. Не женіться за престижем або гарною назвою посади. Якщо ви студент без досвіду, вибирайте роботу в галузі, суміжній з вашою майбутньою професією, і вже до кінця навчання вам буде що написати в резюме. Якщо ви закінчили виш, визначтеся, чи хочете ви працювати за професією, чи вам до душі інший вид діяльності. Пам'ятайте: робота, виконана з душею, відрізняється від сухої та механічної, і досягнути кар'єрних висот можна лише працюючи із задоволенням. Та й роботодавець у першу чергу зацікавлений у співробітниках з мотивацією, бажанням працювати та вдосконалювати свої знання та здібності - іноді навіть без досвіду. Він вас і навчить, і, можливо, тренінги проведе за свій рахунок. Головне - бути ініціативним. Тож - вибирайте сферу діяльності і вперед!
Куди беруть без досвіду роботи?
У кожного новачка є мрії про професійну реалізацію та кар'єрне зростання - це свідчить про цілеспрямованість. Однак просування до хорошої посади вимагає старанної роботи. Ніхто в часи жорсткої конкуренції на ринку праці не перестрибує по десять кар'єрних сходів відразу. Лише роботою над собою можна досягти кар'єрних висот. Тому найпоширеніші позиції для людини без досвіду роботи - це асистент, консультант, секретар, стажист. Пропрацювавши на такій позиції рік-два і зарекомендувавши себе, ви отримаєте чудову можливість піднятися кар'єрними сходами на наступний щабель, відповідальніший і значиміший. Тож розпочинати слід якомога раніше. Підійдіть в районні центри зайнятості чи продивіться сайти з працевлаштування та пошукайте такі вакансії – без сумніву назбираєте десяток, що підходять саме вам. Наступний важливий етап - написання резюме. В районних центрах зайнятості спеціалісти з відділу профорієнтації дадуть вам декілька корисних порад, як написати резюме, - обов'язково скористайтеся ними. Розсилайте резюме, і не впадайте у відчай, якщо з десяти листів отримаєте відповідь на один - шукайте далі. Ваша наполегливість обов'язково винагородиться.

www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад