7 фраз, які не варто говорити начальнику

Є певні речі, почувши які будь начальник здригнеться від жаху. «Я втратив рахунок-фактуру», «тут є помилка» і «я думаю, в будівлі пожежа» - все це можна навести в якості прикладу подібних заяв, але тут я хочу поговорити про пропозиції, які можуть вам здатися цілком нешкідливими, але для вашого керівника можуть виявитися справою досить серйозним.
Розглянемо більш докладно кожне з цих висловлювань - і те, як ви можете змінити ситуацію, щоб залишитися в очах начальника хорошим співробітником.
1. «Ви правда впевнені, що хочете це зробити?..»
Ви ж не хочете справити враження людини, яка вчить свого керівника тому, що він і так без вас знає. Дійте дуже обережно, коли вам раптом спаде на думку пограти з вашим начальником у вчителя та учня.
Якщо вам здається, що ви повинні висловити свою думку з даного питання, підійдіть до цієї ситуації більш делікатно. Наприклад, ви можете зробити припущення, що ваш бос міг щось не врахувати або не надав особливого значення - а не те, що він не знає, як виконувати свою роботу.
2. «Ви бачили, що він, такий-сякий-сякий, тільки-но зробив? Ох, як же
Залиште міжособистісні драми для вашої родини і друзів, тому що ваш начальник не бажає про це чути. Йому, звичайно ж, зовсім не хочеться бачити у вашій особі пліткаря, і він воліє не знати про те, наскільки сильно ви «любите» своїх колег.
Доти поки поки хтось з тих, з ким ви працюєте рука об руку, не здійснив серйозного порушення політики компанії або не зробив серйозної помилки у своїй роботі, тримайте ваші особисті образи при собі.
3. «Я не хотів вас турбувати доти, поки була надія, що ми зможемо вирішити проблему без вашого втручання...»
Якщо ви вимовляєте цю фразу, швидше за все, сталося щось страшне, чого ваш керівник ніяк не очікував, тому що ви його завчасно не попередили про насування неприємності.
Більшість керівників вважають за краще дізнаватися про потенційні проблеми до їх виникнення, щоб не бути захопленими зненацька і робити спроби відігратися. Коли ви попереджуєте вашого начальника про потенційну проблему, не забудьте розповісти про те, що ви робите, щоб запобігти її.
4. «Якщо ви цього не зробите, тоді я звільняюся!»
Ставити ультиматуми - погана ідея практично в будь-якій ситуації, особливо якщо мова йде про розмови з начальником. Ви впевнені, що ви настільки незамінний співробітник, яким звикли себе вважати? Крім того, що це більше схоже на юнацький максималізм, це може змусити вашого боса піти на крайні заходи і зробити свій вибір не на вашу користь.
Ви повинні віддавати собі звіт в тому, чого ви дійсно хочете, - якщо ви вирішили піти з цієї роботи, це має бути продуманим, зваженим рішенням, а не порожньою загрозою.
5. «Як представник покоління Y...» або «Представники мого покоління...»
Так, він зрозумів, що ви хотіли сказати: ви молодше за нього. Але є велика ймовірність, що ваш начальник не хоче чути нагадувань про свій вік - або ваш. Доти поки вас не попросили висловити свою думку з позиції людини більш молодого покоління, не варто заводити розмову про ваш вік або покоління.
Якщо ви пропонуєте внести зміни, піднесіть це з точки зору того, яку реальну користь це принесе компанії, а не з позиції людини покоління next.
6. «Це неможливо зробити»
Коли ваш керівник хоче бачити результат, він не бажає чути, що виконати поставлене завдання не можливо. Крім того, коли ви говорите, що це неможливо, ви таким чином йдете шляхом найменшого опору. Натомість зосередьтеся на тому, що ви можете зробити, щоб домогтися поставленої задачі і показати результат - проведіть дослідження, експериментальну роботу, використовуйте метод мозкової атаки для отримання нових ідей тощо.
7. «Я хочу, щоб мені підвищили зарплату»
Хочу прояснити вам ситуацію: ви повинні просити про підвищення заробітної плати тільки тоді, коли відчуваєте, що ви цього заслуговуєте, але будьте обережні з формулюванням вашого прохання. Майже кожному хотілося б отримувати більше грошей, тому замість того, щоб говорити «я хочу», почніть з короткого викладу вашої цінності для компанії, ваших досягнень і зон відповідальності. Ваша мета повинна полягати в тому, щоб ваш керівник сам захотів підняти вам оклад!

www.business.ru

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад