Створюємо гарне перше враження на співбесіді

Ви коли-небудь чули про поспішні висновки? З'ясовується, що всі розмови про це виникли не на порожньому місці.
Доведено, що людині необхідна десята частка секунди, щоб сформувати думку про іншого на підставі його зовнішнього вигляду. Це доводить і дослідження, проведене в 2006 році в Прінстонському університеті. Через те, що люди будуть робити висновки про вас, засновані на зовнішньому вигляді, особливо це стосується роботи, важливо показати саме той образ, який найбільш прийнятний для вас. Це означає, що варто дотримуватися перевіреної роками поради і одягатися так, як того вимагає ситуація. Також важливо стежити, щоб ваш образ був акуратним і гармонійним.
Але не забувайте, одяг - це лише частина того, що впливає на перше враження. Business News Daily зібрав 5 перевірених способів, які допоможуть виглядати краще.
Слідкуйте за своїм тоном
Фраза "стежте за своїм тоном" може звучати, як зауваження батьків, але це насправді важлива порада, яка може надати величезний вплив на думку оточуючих про вас.
Під час дослідження, проведеного вченими в Університеті Глазго в Шотландії, було записано голоси 32 жінок і 32 чоловіків, які говорили фразу "привіт", а потім дали послухати ці записи 320 студентам. Студенти повинні були оцінити голоси за 10 критеріями, таким як надійність, домінування, привабливість.
Жінки, висота голоса яких чергувалася, були визнані більш надійними і поступливими, також, як і чоловіки, які підвищили тон. Чоловіків з грубим голосом порахували домінантами, як і жінок з більш високим і гучним голосом.
Тренуйте рукостискання
Швидше за все ви чули про це і раніше, але пам'ятайте, що рукостискання дуже важлива річ при спілкуванні. Як правило, рукостискання - це перше фізична взаємодія з людиною, тому важливо переконатися, що цим ви потрапляєте в точку.
Дослідження, проведене в університеті штату Іллінойс в Урбан-Шампейн, показало, що рукостискання може показати вас більш дружелюбним і розташувати людей до вас.
Науковий співробітник університету, в якому проводили дослідження, Санда Долкос стверджує, що люди повинні знати про те, скільки важить рукостискання.
"З різних причин спілкування може піти не так, а рукостискання здатне позбавити від негативного впливу і розташувати до себе людей", - говорить пані Долкос.
Дослідники також звертають увагу на важливість того, щоб це було не просто рукостискання, а щоб воно було твердим, упевненим, доброзичливим.
Уникайте відео-зустрічей
Якщо у вас є вибір між особистою зустріччю і спілкуванням онлайн, виберіть особисту. Це варто зробити через те, що на відео більше шансів справити негативне враження.
Дослідження вчених в університеті Британської Колумбії показав, що люди оцінюють один одного однаково в житті і вчасно віртуального спілкування, але від перегляду відео виникає більше негативних емоцій. Учасники дослідження спілкувалися один з одним особисто, або через відео зв'язок протягом трьох хвилин.
Тому, якщо ви бажаєте справити хороше враження, по можливості, відмовляйтеся від співбесіди по Skype і погоджуйтеся на особисту зустріч.
Нехай інший заговорить першим
Важливою складовою хорошого першого враження є прояв поваги до іншої людини. Як же показати, що вам можна довіряти?
Соціальний психолог Емі Кадді каже, що одним їх способів привернути до себе людину - це дати йому можливість висловитися першим. Також будь-якого заохотить, якщо ви проявите зацікавленість до нього і будете задавати питання.
"Я вважаю, що люди роблять велику помилку, особливо в умовах бізнесу, коли думають, що переговори тримаються саме на них. Я воліла б мати слово першої лише тоді, коли буду відповідальної за щось", - говорить Кадді.
Якщо ви намагаєтеся розповісти щось першим, люди можуть відчути неповагу до себе, що ви їх не розумієте. Після такого початкового поведінки може бути складно відступити назад і завоювати довіру, тим більше, якщо ви насправді є лідером. Але це може стати ключем до хорошого першому враженню.
Намагайтеся створити зоровий контакт під час розмови
Необхідність встановити зоровий контакт може прозвучати як досить банальний рада. Але ви навіть уявити собі не можете, як позитивно він впливає на думку про вас. Це відбувається не тільки через те, що якщо ви відводите очі, вас можуть сприйняти як грубого, сором'язливого або скритного людини.
З'ясовується, що завдяки зоровому контакту, вас будуть вважати розумнішими. Дослідження, проведене в журналі Personality and Social Psychology Bulletin показало, що люди повноцінно сприймають інформацію, коли слухають співрозмовника і дивляться йому в очі.
Публічні виступи, найчастіше, змушують нервувати і переживати, але якщо ви зможете встановити зоровий контакт, вас почнуть сприймати зовсім інакше.

http://www.dcz.gov.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад