5 звичок, які допоможуть отримати підвищення

Чому деякі з нас роками сидять на одній і тій самій посаді, а інші швидко отримують премії та підвищення? Fast Company стверджує, що «шосте відчуття», що допомагає таким людям знаходити правильні рішення, можна виховати. Ось п'ять підказок, які в цьому допоможуть.

Виберіть правильне середовище для своїх талантів

Складно бути супер-співробітником в компанії, вимоги якої відрізняються від ваших умінь і талантів. Не варто займатися справою. Дослідження свідчать, що одним з головних мотивуючих факторів для працівників є визнання. Тому слід працевлаштуватися там, де ви не просто зможете добре виконувати поставлені завдання, а й відчувати свою важливість. Багато співробітників у великих компаніях прагнуть, в першу чергу, бути поміченими, а не отримати більший оклад.

Звертайте увагу на те, що важливо для вашого боса

Супер-співробітник дивиться далі своєї роботи. Вам варто роздивлятися компанію глобальніше і ширше, зрозуміти точку зору і бачення керівництва. Для цього можна відвідувати збори, що не відносяться безпосередньо до вашої роботи, але дозволяють почути думку лідерів і їхні цілі. Інформація допоможе зрозуміти мислення керівництва і по-новому подивитися на свої обов'язки.

Дивіться на свою роботу як на частину великого механізму

Одночасно приділяйте увагу своїй роботі і тому, як вона вписується в загальну картину. Якщо такий подвійний фокус увійде в звичку, то ви навчитеся мислити більш стратегічно і правильно розставляти пріоритети. Визначте найважливіші завдання і приділяйте їм більше часу. Це підніме вашу цінність для компанії.

Звільніть трохи часу для мислення

Ретельно плануйте свій день таким чином, щоб встигати зробити всі справи не поспішаючи. Подібне часто здається неможливим, але маленькі перерви на обід, планування або простий відпочинок добре вплинуть на продуктивність. Іншими словами, зробіть свій робочий день більш комфортним. Голодний і постійно невстигаючий співробітник не може видати максимум своїх можливостей.

Добре ставтеся до колег

Супер-співробітник гармонійно працює з колегами і не проти комусь допомогти за необхідності. Спробуйте зрозуміти своїх колег і бути з ними в хороших відносинах. Швидше за все ваша чуйність колись зіграє вам на користь. Велика частина будь-якого бізнесу - це допомога людям, командна гра, тому відносини дуже важливі для успіху в цій сфері.

До речі, навіть отримавши пропозицію кращої посади в іншій компанії, деякі відмовляються. Наприклад, попрацювавши кілька років на Google або Facebook, співробітники часто йдуть далі - хтось засновує власну компанію, а хтось іде в іншу. Але в Apple рівень лояльності співробітників просто зашкалює - люди не хочуть іти з компанії.


http://ain.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад