Чому без плану ви не досягнете успіху

Без плану будь-яка затія перетворюється в провал. Тому що, коли у вас немає ніякої стратегії, вам немає на що орієнтуватися.

План це не частина успіху, але це спосіб його досягти

Важливо розуміти, що складання плану не дорівнює його реалізації. Тому не радійте завчасно, склавши докладний зручний план. Радійте, коли реально почнете його виконувати.

Наявність плану допоможе побачити конкретні кроки, які потрібно зробити, щоб дійти до фінішу. Не потрібно придумувати нічого надприродного просто дотримуйтесь заздалегідь підготовленого сценарію.

Що може піти не так?

Все що завгодно. Ви будете помилятися, вам буде складно, ви проклянете той день, коли склали свій план і вирішили за ним діяти. Але якщо вам вистачить сил не звернути з наміченого шляху, ви дійдете до кінця.

План допомагає дисциплінувати

На думку Дена Вальдшмідта фахівця з бізнес-стратегії, засновника консалтингової компанії, саме дисципліна запорука успіху. Ось щоб її дотримуватися вам і знадобиться план.

І краще щоб цей план був по-справжньому екстремальним. Чим складніший тим кращий. Чим жорсткіші умови, тим більш дисциплінованим вам потрібно бути. Досить задовольнятися малим. Працюєте 40 годин на тиждень і вважаєте, що це межа ваших можливостей? Хм, посперечаємося, ви можете більше?

У добовому графіку легко знайдеться місце для спорту, хобі, захоплень, втілення давньої мрії. І, звичайно, чимось доведеться пожертвувати. Можливо, сном. Але вирішувати вам спати або йти до своєї мети.

План не залишає шансів для відмовок

Все, що ви можете уявити, ви зможете здійснити. Головне докладіть зусиль. Балансуйте на межі своїх можливостей. Тому що по-іншому не буває. Або успіх або забуття. Вибір за вами.

У книзі «Будь кращою версією себе» Вальдшмідт наводить нехитрі підрахунки. Тільки вдумайтеся:

  • якщо щотижня ви будете читати 1 книгу, то через 22 роки у вас буде тисяча сто сорок чотири нових ідеї;

  • якщо почнете заводити по 5 нових друзів кожного місяця протягом 35 років, у вас з'явиться 2 100 реальних знайомих і товаришів, на яких можна буде покластися у складній ситуації.

Плануйте своє життя, якщо не хочете жити за чужими правилами.

https://www.work.ua/

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад