Найбільш ефективні поради для економії часу

Ми намагаємося використати під час одного дня стільки годин, щоб бути максимально продуктивними. Але насправді для цього потрібно знати лише кілька секретів.

Ми намагаємося "вижати" з одного дня стільки годин, щоб бути максимально продуктивними, але в результаті все залежить не стільки від часу, скільки від вашої здатності фокусуватись, мотивації і загального добробуту (всі вони безпосередньо поєднані з енергетичними рівнями).

Щоб усе встигати і при цьому бути максимально продуктивними, варто дотримуватися цих порад:

  1. Визначте, що для вас є найважливішим, тому що через 5 років 80% того, що ви робите сьогодні не дасть вам в майбутньому ніякого результату. Це просто марна робота, немає корисного наслідку.
  2. Сон, їжа і фізичні вправи можуть допомогти вам потроїти результат, тому що вони збільшують фокус, мотивацію і рівень енергії.
  3. Правило двох хвилин: якщо ви можете зробити дещо за дві хвилини (наприклад, відповісти на лист або виконати якусь роботу в домі), зробіть це зараз. Заплануєте зробити це потім, воно забере у вас 5 або й більше хвилин.
  4. Правило п'яти хвилин: відмінний спосіб боротьби з прокрастинацією полягає в тому, що ви ставите собі за мету не вирішити це «величезне важке завдання», а просто приділяєте йому п'ять хвилин свого часу. Тут головне почати, а там не помітите, як до кінця доберетеся.
  5. Правило Сейнфелда. Якщо ви хочете бути кращим в чомусь, то робіть це кожного дня. У тому числі на Різдво, Великдень і в Судний день. Ніяких винятків.
  6. Маленькі звички, пов’язані з правилом 5 хвилин, допомагають швидко набути хороших звичок. Це працює, перевірено!.
  7. Ваша пам'ять недосконала. Навіть якщо ви геній, не тримайте все в голові. Записуйте в блокнот, складайте списки завдань, плануйте в телефоні і так далі.
  8. Використовуйте стільки інструментів, скільки дійсно потрібно. Сьогодні існує величезний вибір конкуруючих програм, сервісів і гаджетів. Нема різниці, що ви використовуватимете, якщо ви розумієте наступне правило.
  9. Рутина вбиває. Тому вам потрібна дисципліна, і це для мене означає дві речі: я планую свій день зранку і ввечері пишу короткий звіт. Це допомагає мені залишатись в здоровому глузді, розставляти пріоритети, викреслювати непотрібні завдання і робити те, що має значення.
  10. Pomodoro. Це спеціальна техніка продуктивності - упродовж 30 хвилин займайтесь тільки поставленими завданнями. Нічого іншого: ніяких телефонів, електронної пошти, розмов із людьми, Facebook, покидання будинку через пожежу.
  11. Завжди надягайте навушники. Постійно слухати музику не обов'язково, просто через це люди не захочуть вас відволікати.
  12. Перестаньте постійно перевіряти свою пошту. Не починайте свій робочий день із читання електронної пошти і не закінчуйте його нею. Постарайтеся робити це не частіше трьох разів на день, наприклад, об 11 годині ранку, 2 годині дня і 5 вечора. І запам'ятайте, ваша пошта - це не список завдань. Спробуйте переглянути її, видаливши непотрібне і перенісши файли в архів. Не змішуйте ділові листи і особисте листування.
  13. Це саме стосується телефонних дзвінків. Хто сказав, що ви повинні бути завжди на зв'язку? Вимикайте свій телефон, коли ви зайняті, і вмикайте в конкретний час. Кому потрібно - зателефонують, кому не потрібно - не будуть вас відволікати.
  14. Групуйте маленькі завдання - перевірку пошти, телефона, Facebook і так далі.
  15. Правило MI3. Ця абревіатура розшифровується як Most Important three tasks і означає, що кожен свій день вам потрібно починати з виконання трьох найважливіших завдань.
  16. Сила волі обмежена. Намагайтеся приймати важливі рішення в першій половині дня.
  17. Найголовніше.Завжди запитуйте себе, що дуже важливе ви можете зробити просто зараз. Потім використовуйте правило № 4.
  18. Не витрачайте часу на гонитву за досконалістю. Не поліруйте свій продукт до нескінченності. Як кажуть в світі стартапів, «Якщо вам хоч трохи не соромно за свій продукт, значить, ви випустили його занадто пізно».
  19. Тиск може творити дива. Використовуйте для стимуляції роботи нагороди або соціальні зобов'язання. Страх покарання або прагнення до похвали допомагають творити чудеса.
  20. Плануйте прокрастинацію. Іноді байдикування може подати енергійний імпульс вашому мозку. Важливо тримати ці процеси під контролем.
  21. Видаляйте. Говоріть «ні». Ігноруйте. Не робіть все за графіком. Багато людей будуть ненавидіти вас за це, але у вас буде час, щоб зробити відповідні речі.
  22. Підроблена некомпетентність. Це просто дипломатичний спосіб застосування попереднього правила.

https://mizky.com

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад