Ідеальний кандидат нового десятиліття: який він?

 

Це десятиліття стало знаковим та трансформаційним. І поки Ілон Маск запускав червону Tesla в космос, а світом ширився 4G, на ринку праці теж відбувались зміни. Найпомітніші – у тому, які якості почали шукати рекрутери у кандидатах. Це сталось не лише через міленіалів, які вивели галузь за рамки шаблонів про освіту, гендер чи вік, але й через те, що весь професійний ринок мусив стати універсальнішим, швидко вчитися новим методологіям та роботі в команді.

Основа успіху будь-якої компанії — люди. Не цифри, KPI та нагороди, а люди. Тому власники більш свідомо підходять до вибору кандидатів, яким довіряють працювати з проєктами компанії.

Тож який він, ідеальний кандидат 2020-х?

Має досвід, але постійно вчиться

Це стосується як професійної сфери, так і персонального розвитку. Вже зараз на співбесідах кандидатів запитують про їхні нові навички – чому навчились останнім часом, що вчите зараз; про труднощі – із якими зіштовхнулись та як із них виходили.

Одне із запитань, які обов’язково ставлять на співбесідах у Beetroot – «Як плануєте розвиватися далі?». Для рекрутера це можливість синхронізувати плани та вміння кандидата з цілями компанії.

Чесний та відкритий

Чесність цінна тим, що тільки так можна дати хороший фідбек колегам чи навіть діям керівництва. З іншого боку, треба бути достатньо відкритим, щоб почути фідбек і про себе, і зробити правильні висновки.

Компанії очікують побачити кандидата, відкритого до всього нового, різних людей та точок зору.

Відповідальний

Як за себе, так і за команду. Особливо, коли доходить до помилок. У них зізнаватись важко, але необхідно. І краще це робити відверто. При цьому, не шукати винних, а розуміти наслідки та як виправити ситуацію.

Довіра та відповідальність дозволяють спрощувати ієрархію у командах та цілих компаніях. Саме такі якості будуть трендом наступного десятиріччя.

Сміливий та ініціативний

Оптимальні працівники 2020-х здатні ставити та вирішувати задачі самостійно, не чекаючи наказу «згори» – їм не потрібні інструкції, щоб почати діяти. Вони проявляють ініціативу та компетенцію на проєкті, бо знають, що і як можна зробити, аби досягти цілі. Наважитись вийти за рамки шаблонів і експериментувати – це також сміливо. Та саме у таких рішеннях часом криється розвиток проєкту та самого спеціаліста.

Сміливість також можна розглядати у контексті спілкування в команді – коли треба озвучувати свою думку. Особливо, якщо вона не збігається з думкою інших.

Гнучкий

Гнучкість — нова необхідність для всіх спеціалістів. Кандидат має бути готовим слухати та розуміти іншу точку зору та шукати компромісні рішення. Гнучкість знадобиться у будь-якій роботі чи особистих відносинах. Компанії особливо цінують гнучке, приземлене ставлення до себе: можливо завтра тобі доведеться навчитися чомусь геть новому, і це нормально.

Обирає компанію за цінностями

Під час вибору сфери діяльності люди все менше зважають на стереотипи та нав’язування оточення, а також намагаються знайти те, що буде близьким саме їм. Перш ніж подати резюме, замислюються, що вони хочуть чи можуть дати компанії, до якої прагнуть потрапити.

Для кандидата 2020-х цінності компанії стануть чи не найважливішим чинником прийняття рішення щодо працевлаштування. Втрачати час на компанію, з якою не сходяться координати безглузда затія.

Свідомий

Сталість та соціальна відповідальність не просто тренд. Це необхідність, яку не варто заперечувати. Свідоме ставлення до всього, що тебе оточує, те, що варто виховувати в собі вже зараз, бо у найближчі 5-7 років рівень самосвідомості стане важливим фактором при виборі кандидата.

Без перебільшення, відбулись кардинальні зміни у мисленні, що впливатимуть на ринок праці наступні 10 років. Людина як особистість ще ніколи не була настільки значимою у професійному середовищі, як зараз.

thepoint.rabota.ua

За матеріалами hitjob.com.ua

всі новини

Роздрукувати сторінку

Нагору Назад